Workshops

AnimalFit biedt verschillende actieve workshops aan. Allemaal gericht op de samenwerking en band tussen hond en eigenaar. Om zo goed mogelijk in te kunnen spelen op eigenaar en hond of paard kunnen alle workshops individueel gegeven worden. Individuele workshops duren 1,5 uur. Het is ook mogelijk een workshop te volgen in een klein groepje. De workshop duurt dan 2 uur. Neem contact op om een afspraak te maken voor een workshop naar keuze:

StepFit: Steppen met je hond

Een actieve workshop voor hond en baas! U leert zelf de juiste steptechniek aan en daarnaast leert u uw hond op de juiste manier te begeleiden naast de step. Jullie kunnen na deze workshop verantwoord en veilig samen op pad en actief bezig zijn. Steppen met uw hond vergt veel meer samenwerking dan fietsen, het is een echte teamsport!

U gaat samen met uw hond aan jullie conditie werken, heerlijk in de buitenlucht. U gebruikt dezelfde spieren als bij fietsen, maar u verbrandt meer calorieën en er is een laag risico op blessures.

In het eerste gedeelte gaan we werken aan uw steptechniek, zonder de hond. In het tweede gedeelte, als u het steppen onder de knie hebt, gaan we stap voor stap de step en het steppen aan de honden introduceren. De hond bepaalt zelf of hij snel of langzaam wil, of hij het leuk vindt of niet, etc.

Tijdens de workshop kunt u diverse steps uitproberen. Ook kunt u uitproberen of u het fijner vindt om uw hond te laten lopen aan een heupband of een Walkydog. Bent u na het volgen van de workshop zo enthousiast dat u zelf een step wilt aanschaffen, dan kan dat via mij voor een voordelige prijs.

Is uw interesse gewekt? Neem contact met mij op.

Terug naar boven

BrainFit: Hersenwerk voor honden

Uitdagende spelletjes voor honden waarbij de hersenen en zintuigen flink aan het werk worden gezet! Het gaat verveling tegen, houdt oudere honden jong, geeft pups meer zelfbewustzijn, het vergroot het zelfvertrouwen van de hond... Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de uitwerkingen die deze spellen op uw hond hebben. Het leukste is dat het de band tussen hond en eigenaar versterkt!

Gedurende de workshop maak ik u wegwijs in Hersenwerk voor honden. We spelen verschillende spellen die ik meeneem, daarnaast leert u om zelf veilige puzzels te maken voor uw hond. Ik leg uit welke signalen die de honden geven, hierdoor wordt u bewuster van het gedrag van uw hond en leert u ermee om gaan.

Dus:

  • Is uw hond niet moe te krijgen?
  • Kan de hond door een blessure of revalidatie niet veel lichamelijke inspanning aan?
  • Wilt u eens wat anders leuks doen met uw hond?
  • Heeft u een onzekere hond en wilt u leren hoe u uw hond hierin kunt begeleiden?
  • Wilt u de band tussen u en uw hond versterken?
  • Wilt u werken aan de zelfbeheersing van uw hond?

Is uw interesse gewekt? U kunt altijd contact opnemen voor meer informatie. Deze leuke gevarieerde workshop kan ik op locatie komen geven of privé bij u thuis.

Ik ben gecertificeerd hersenwerk instructeur, hiervoor heb ik de instructeurscursus van Hersenwerk voor honden gevolgd.

Terug naar boven

Fun&Fit: Actief in het bos

Maak de wandeling met uw hond uitdagender! Tijdens deze workshop leert u wat u tijdens een wandeling in het bos allemaal kunt doen met uw hond. Samen actief zijn in het bos, door gebruik te maken van alle natuur om u heen. De band tussen hond en baas wordt versterkt door samenwerking en vertrouwen.

U leert ook bewust naar uw hond te kijken en om te gaan met zijn gedrag.

Na deze workshop zal geen wandeling meer het zelfde zijn!

Is uw interesse gewekt? Dan kunt u een afspraak maken voor deze workshop.

Ik ben gecertificeerd instructeur, hiervoor heb ik de instructeurscursus 'Actief in het bos' van Actief met InZicht gevolgd.

Terug naar boven

BrainFit: Hersenwerk voor paarden

Hersenwerk voor paarden is een mooie toevoeging voor elke paard. Paarden zijn in de natuur het grootste deel van de dag voedsel aan het zoeken. Hierbij leggen ze veel afstand af en gebruiken ze al hun zintuigen. De meeste paarden in Nederland worden onder hele andere omstandigheden gehouden, maar dit betekent niet dat de behoefte in dit natuurlijke gedrag minder is.

Tijdens Hersenwerk wordt je paard uitgedaagd om voertjes te zoeken tussen verschillende materialen. Hersenwerk daagt je paard uit, gaat verveling tegen en is een mooie vorm van verrijking. Doordat je met verschillende materialen werkt, zal je paard ook minder schrikachtig worden.

Hersenwerk is geschikt voor alle paarden. Ook paarden die met pensioen zijn of moeten revalideren kunnen op deze manier nog uitgedaagd worden. Daarnaast is het een leuke bezigheid voor je pony de te klein is om op te rijden, of een jong paard wat nog veel moet leren.

Boven alles is het een leuke bezigheid en uitdaging en vergroot je de band en het vertrouwen tussen jou en je paard!

Tijdens een workshop leer je welke materialen en puzzels je kan aanbieden en op welke manier je veilig met je paard kunnen Hersenwerken. Je zal door deze begeleiding meer inzicht krijgen in het gedrag en de behoefte van je paard.

Terug naar boven

Lezingen

Op aanvraag kan ik op locatie lezingen komen geven over verschillende onderwerpen zoals voedingsadvies voor honden, Aromatherapie, Bach bloesem therapie en verschillende gedragskwesties.

Vraag naar de mogelijkheden.