Workshops

AnimalFit biedt verschillende actieve workshops aan. Allemaal gericht op de samenwerking en band tussen hond en eigenaar. Bekijk hieronder het diverse aanbod.

StepFit: Stepworkshop met de hond

Een actieve workshop voor hond en baas! U leert zelf de juiste steptechniek aan en daarnaast leert u uw hond op de juiste manier te begeleiden naast de step. Jullie kunnen na deze workshop verantwoord en veilig samen op pad en actief bezig zijn. Steppen met uw hond vergt veel meer samenwerking dan fietsen, het is een echte teamsport!

U gaat samen met uw hond aan jullie conditie werken, heerlijk in de buitenlucht. U gebruikt dezelfde spieren als bij fietsen, maar u verbrandt meer calorieën en er is een laag risico op blessures.

Deze workshop kan gevolgd worden in een groepje van maximaal 4 personen, zie hiervoor de geplande data in de agenda. Ook is het mogelijk om een privé workshop te volgen als jullie er niet aan toe zijn om een workshop in een groep met andere honden te volgen.

De workshop duurt 2 uur. In het eerste gedeelte gaan we werken aan uw steptechniek, zonder de hond. In het tweede gedeelte, als iedereen het steppen onder de knie heeft, gaan we stap voor stap de steps en het steppen aan de honden introduceren. De hond bepaalt zelf of hij snel of langzaam wil, of hij het leuk vindt of niet, etc.

Tijdens de workshop kunt u diverse steps uitproberen. Ook kunt u uitproberen of u het fijner vindt om uw hond te laten lopen aan een heupband of een Walkydog. Bent u na het volgen van de workshop zo enthousiast dat u zelf een step wilt aanschaffen, dan kan dat via mij voor een voordelige prijs.

Is uw interesse gewekt? Kijk in de agenda voor de geplande data of neem contact met mij op.

Terug naar boven

BrainFit: Hersenwerk voor honden

Uitdagende spelletjes voor honden waarbij de hersenen en zintuigen flink aan het werk worden gezet! Het gaat verveling tegen, houdt oudere honden jong, geeft pups meer zelfbewustzijn, het vergroot het zelfvertrouwen van de hond... Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de uitwerkingen die deze spellen op uw hond hebben. Het leukste is dat het de band tussen hond en eigenaar versterkt!

Gedurende een workshop van 2 uur maak ik u wegwijs in het Braintrainen voor honden. We spelen verschillende spellen die ik meeneem, daarnaast leert u om zelf veilige puzzels te maken voor uw hond. Ik leg uit welke signalen die de honden geven, hierdoor wordt u bewuster van het gedrag van uw hond en leert u ermee om gaan.

Dus:

  • Is uw hond niet moe te krijgen?
  • Kan de hond door een blessure of revalidatie niet veel lichamelijke inspanning aan?
  • Wilt u eens wat anders leuks doen met uw hond?
  • Heeft u een onzekere hond en wilt u leren hoe u uw hond hierin kunt begeleiden?
  • Wilt u de band tussen u en uw hond versterken?
  • Wilt u werken aan de zelfbeheersing van uw hond?

Is uw interesse gewekt? U kunt altijd contact opnemen voor meer informatie. Deze leuke gevarieerde workshop kan ik op locatie komen geven of privé bij u thuis. Regelmatig organiseer ik ze ook zelf dus hou de agenda in de gaten!

Ik ben gecertificeerd hersenwerk instructeur, hiervoor heb ik de instructeurscursus van Hersenwerk voor honden gevolgd.

Terug naar boven

Fun&Fit: Actieve workshop in het bos

Maak de wandeling met uw hond uitdagender! Tijdens deze workshop leert u wat u tijdens een wandeling in het bos allemaal kunt doen met uw hond. Samen actief zijn in het bos, door gebruik te maken van alle natuur om u heen. De band tussen hond en baas wordt versterkt door samenwerking en vertrouwen.

U leert ook bewust naar uw hond te kijken en om te gaan met zijn gedrag.

Na deze workshop zal geen wandeling meer het zelfde zijn!

Is uw interesse gewekt? Dan kunt u een afspraak maken voor deze workshop. Dit kan privé, maar ook in een groep van maximaal 8 honden met hun eigenaar.

Ik ben gecertificeerd instructeur, hiervoor heb ik de instructeurscursus 'Actief in het bos' van Actief met InZicht gevolgd.

Terug naar boven

Bewust ontspannen en bewegen

Ik geef een workshop van 2 uur, hierin komen de basis TTeam aanrakingstechnieken en grondwerkoefeningen aan bod. In deze tijd zal ik u en uw hond beter leren kennen, waardoor ik aan het einde van de les een paar oefeningen kan laten zien die bij uw hond of zijn eventuele problemen passen.

In deze workshop leert u technieken om uw hond te ontspannen, tevens vergroot het het zelfvertrouwen en zelfbewustzijn van uw hond. Met de grondwerk oefeningen verbetert de coördinatie en balans. Tot slot wordt de band vergroot tussen hond en baas. Is uw interesse gewekt? Dan kunt u een afspraak maken voor deze workshop. Dit kan privé, maar ook in een groep van maximaal 8 honden met hun eigenaar.

Klik hier voor meer informatie over TTeam.

Terug naar boven

Massage voor honden

Bijna iedereen weet wel wat massage is, maar hoe doet u dat verantwoord? Hoe doet u dat bij uw hond? Wat zijn de uitwerkingen van massage?

Allereerst is hier wat anatomische kennis voor nodig en daarnaast moet u verschillende handgrepen en technieken leren. Dit zijn onderdelen die aan bod komen tijdens deze workshop. U leert ontspannende massages geven aan uw hond, die pijn kunnen verminderen, lekker zijn en tevens de band met de eigenaar vergroten.

Is uw interesse gewekt? Dan kunt u een afspraak maken voor een workshop. Een workshop massage duurt 2 uur, deze kan ik op locatie komen geven voor maximaal 8 deelnemers of privé bij u thuis.

Klik hier voor meer informatie over massage.

Terug naar boven

Lezingen

Op aanvraag kan ik op locatie lezingen komen geven over verschillende onderwerpen zoals voedingsadvies voor honden, Aromatherapie, Bach bloesem therapie en verschillende gedragskwesties.

Vraag naar de mogelijkheden.